Perşembe, Ekim 27, 2016

Kürt halkının siyasi iradesi yok sayılamaz...

HABER MERKEZİ : Bir süredir Kürt kentleri ve ilçelerini yerle bir eden, seçilmiş çok sayıda belediye eşbaşkanını tutuklayarak hapse atan, belediyelere kayyum atayan AKP Hükümeti, en son Kürt halkının kalbinin attığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne de müdahalede ederek eşbaşkanlar Gülten Kışanak ve Fırat Anlı'yı gözaltına aldı. Bir gün sonra Özgür Kadın Kongresi (KJA) Dönem Sözcüsü ve eski milletvekili Ayla Akat Ata da gözaltına alındı.
Çözüm sürecinin buzdolabı”na kaldırılmasından bu yana Kürt halkına ve onun temsilcisi siyasi partilere ve siyasetçilere, demokrasi güçlerine yönelik katliam, baskı ve sindirme çabaları, Kürt halkının demokratik iradesini hiçe saymak anlamına geliyor.
Kürt halkının demokratik yollardan siyaset yapmasını engelleyen, seçilmiş temsilcileri üzerinde baskı kurmayı amaçlayan bu zihniyet sadece Kürt halkını değil, bütün Türkiye halkını cezalandırmak ve ülkeyi karanlığa götürmek anlamına gelmektedir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Hükümeti, bu politikalarıyla bir yandan ülkeyi Ortadoğu’da savaş bataklığına sürüklemekte bir yandan da ülke içinde bütün demokrasi ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya çalışmaktadır.
Bu nedenle Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınması sadece Diyarbakır halkının iradesine bir darbe değil, aynı zamanda Türkiye’de barıştan, demokrasiden yana olan herkese de verilmiş bir mesajdır. Bu hukuksuzluk asla kabul edilemez.
Baskı ve sindirme politikalarında sınır tanımayan Erdoğan/AKP, bunu elbette uluslararası güçlerden aldıkları destekle yapıyor. Başta AB ve ABD olmak üzere bütün güçler, içeride Kürt halkına ve demokrasi güçlerine yönelik saldırılar konusunda Erdoğan ve hükümete destek vermekteler.
Almanya hükümeti de bu desteği verenler arasında bulunuyor. Kürt halkının iradesinin ayaklar altına alındığı gün Federal Hükümet tarafından silah satışıyla ilgili açıklanan rapor bunun en somut ifadesidir. 2014'de Almanya'dan silah satın alan ülkeler sıralamasında 24. olan Türkiye, bu yılın ilk altı ayında 8. sıraya kadar yükseldi. Merkel Hükümeti bir yandan Ankara ile mülteciler konusunda kirli bir pazarlık yaparken bir yandan da bölgede daha fazla kan dökülmesine hizmet edecek şekilde silah satışını ve AKP’ye politik destek vermekten geri durmuyor.
Almanya'nın Türkiye rejimine vermiş olduğu bu militarist destek elbette Almanya'da yaşayan biz Türkiye kökenli göçmenleri de rahatsız edip kaygılandırmaktadır.
Savaş yerine barışın, gerilim yerine diyaloğun hakim olması için Erdoğan/AKP'ye verilen politik desteğin bir an önce sona erdirilmesine ihtiyaç vardır.
Tutuklanan ve gözaltına alınan bütün siyasetçilerin derhal serbest bırakmasını ve görevlerine dönmelerine imkan tanınmasını, bütün demokratik hak ve özgürlükleri askıya alan OHAL uygulamasının sona erdirilmesini talep ediyoruz.
Başta Almanya olmak üzere AB ülkelerini de Erdoğan/AKP’ye politik destek vermekten geri durmaya, silah satışını sonlandırmaya çağırıyoruz.
DİDF YÖNETİM KURULU
26.10.2016
Föderation demokratischer Arbeitervereine
Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu
Berliner Str. 77
51063 Köln
Tel: 0221 / 925 54 93
Fax: 0221 / 925 54 95
E-Mail: didf@didf.de
Web: www.didf.de

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder