Cumartesi, Aralık 05, 2015

Devlet çete ilişkileri güçlenerek ilerlemekte....

Tahir CANAN yazdı...
Dilan Kortak da devlet güçlerince evinde infaz edilenler kervanına katıldı. Demirtaş´ın bu halkı devletsizlik öldürüyor demesinden bu yana devlet güçleri kaç eve baskın yaptı ve kaç evden cenazeler çıktı? Bunu tahmin etmek hayli zor. Çünkü bugünlerde savaş tamtamları çok güçlü çalıyor! Ha savaşa girdik ha gireceğiz havasında bir durum yarattılar.Şimdi ortalık toz duman içinde bırakıldı.
Bu durumda insanların önünü görmesi hayli zor. Ortalığın toz duman olduğu bir ortamda Tahir Elçi güpe gündüz Diyarbakır'ın Merkezinde, davet güçlerinin koruması altına, infaz edildi. Erdem Gül ile Can Dündar savaş tamtamlarına kurban seçildi. Bu hızla akan gündem içinde kaç yerde sıkı düzen güzellemesi altında kaç insanımız infaz edildi çok da bilinmiyor. Dilan Kortan, sondan kaçıncı sıradaki, infaz bunu dahi bilemiyoruz! Diyarbakır´da dar bölge sıkıyönetim uygulaması, sokağa çıkma yasakları aralıksız sürüyor.
Dillerine pelenseng ettikleri Hendeklerle yatıp hendeklerle kalkan bir siyasal gündem var. Özerklik talepleriyle hendekleri birleştiren haber ve yorumlar almış başını gitmiş. Sanırım bu hendeklerle özerklik tartışmaları 7 Haziran Seçimleri sonrası, AKP'nin tek başına iktidara gelmesinde de önemli rol oynadı. AKP'de bu durumu değerlendirerek, güya halk desteğini de arkasına alarak,devlet terörü estirmeye devam ediyor. Politik olarak bu duruma ciddi bir karşı koyuş da yok. Seçeneksizlik seçenek olarak önümüze sunulmuş! Savaş ve üs edinme hesapları içinde ırkçılık körüklenmekte.
En sıradan insanlar savaşın tamtamlarına kendilerini kaptırmışlar. Rusya'yı hizaya getirecekleri üzerinde beyinleri şartlanmış, konuşmaları da o nokta üzerinden yapmaktalar. Ne ekonomiyi biliyorlar! Ne silah konumlarını biliyorlar! Kuru iman gücüyle savaş meydanına çıkıp Türkün gücünü gösterme girdabında yellenip duruyorlar... Aslında Türkün gücü derken de NATO ittifakına sığınarak sınırlarımız NATO sınırları hatırlatmasında bulunmaktalar.
Bu hatırlatmayla birlikte ortada ne Türklük kalıyor ne de iman gücü? Hepsi sıfırlanıyor. Geride kuru kuruya esip gürüldemeden başka hiç bir şey kalmıyor. Savaş tamtamları, Musul´da ÜS açma hesapları çığırtkanlığı altında polis evlerimize kadar girip bizleri infaz etmekte. Savaş tamtamlarıyla da bütün cinayetlerin üzerine bir örtü çekilerek görünmez duruma getirilmekte.
Dilan Kortan cinayeti aydınlanacak mı? Doğrusu benim umudum yok. Tahir Elçi cinayeti aydınlatılacak mı? Bundan da umudum yok! Tarihimiz aydınlarımızın infazlarıyla dolu! Duvardan ,Tuğla çekmeye cesareti olan çıkmıyor! O duvardan bir tuğla çekilse altında kim kalacağını bilmedikleri için tuğlalara dokunan olmuyor. Devlet çete ilişkileri güçlenerek ilerlemekte....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder