Cuma, Şubat 07, 2020

FDP İLE AfD ORTAKLIĞINA TEPKİLER DİNMİYOR...

Ali ÇARMAN/Stuttgart...
Göçmen ve İslam karşıtlığı temeli üzerinden kapitalist sistemden kaynaklı birçok sorunu suiistimal ederek güç toplayan ırkçı AfD partisi Almanya’da gündem olmaya devam ediyor.
Zar zor % 5 alarak eyalet parlamentosuna giren Hür Demokrat Partisi (FDP) lideri Thomas Kemmerich’in, ırkçı AfD’nin desteğiyle Thüringen eyaletine başkan seçilmesi üzerine Almanya’nın değişik şehirlerinde binlerce kişinin katıldığı protesto zincirleri başladı.
FDP İÇİN KARA BİR GÜN
Baden-Württemberg eyaleti FDP merkezi önünde protesto mitingi gerçekleşti. Perşembe akşam saat 17 de başlayan protesto mitingine yüzlerce kişi katıldı.
UFA sineması bitişiğindeki binada bulunan FDP merkezinin lambaları mitingin başlamasıyla karartıldı. FDP’liler yukardan mitingi izlediler.
HEP BİRLİKTE FAŞİZME KARŞIYIZ
Stuttgart sağa karşı birlik platformunun çağrısıyla düzenlenen mitinge Kamu emekçileri sendikası ver.di destek verdi.
Mitingde yapılan konuşmalarda ırkçılık sert bir dille eleştirilerek, faşizm bir düşünce değil insanlık suçudur denildi. AfD nin 25 Nisan ‘a Offenburg şehrinde yapacağı parti kongresine karşı harekete geçmeliyiz denildi.
Miting yaşasın enternasyonal dayanışma ve faşizme karşı omuz omuza sloganıyla son buldu.
HÜKÜMETLER IRKÇILIĞA DESTEK VERİYOR
Demokratik kurum ve kuruluşlar, sendikalar uzun yıllardır faşist örgüt ve propagandanın yasaklanmasının mücadelesini veriyor. Ancak hükümetler tam aksine sözde demokrasi adına ırkçı partilere devlet desteğini dahi sunmaktan geri durmuyor.
Ülke genelinde tepkilerin yoğun olması üzerine FDP’li başbakan Thomas Kemmerich daha 24 saat dolmadan istifa etmek zorunda kaldı. Böylece tarihe şaibeli ve bir günlük başkan olarak geçti ve bu olay FDP’nin alnında kara bir leke olarak kaldı...

1 yorum: