Perşembe, Nisan 04, 2019

“Tek adam ittifakı”na büyük tepki...

SELMA GÜRKAN...
İşçi ve emekçilerden 31 Mart Yerel seçimlerinde “Tek adam ittifakı”na büyük tepki
“Tek adam tek parti ittifakı”, anti demokratik seçim sistemi, baskılar ve sandık-seçim hilelerine, başta İstanbul olmak üzere bir çok kentteki şaibeli sonuçlara rağmen, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde önemli bir kayıp yaşamıştır. Bu kaybın temelinde işçi ve emekçilerin krizin yarattığı yıkıma karşı duydukları tepki vardır. Ayrıca, ‘tek adam yönetimi’ nin tehditleri ve bölgedeki kayyım atamaları da bu tepkiyle birleşmiştir.
Seçimler öncesinde işçi ve emekçiler içerisindeki artan hoşnutsuzluğu ve hükümete ders verme eğilimini gören Erdoğan ve “Cumhur İttifakı”nın, din ve bayrak istismarı temelinde sürdürdüğü beka propagandası da istediği sonucu vermemiştir. Başta sanayi kentleri olmak üzere, hemen hemen her kentte “Tek adam ittifakı”nın oyları gerilemiştir.
Elbette bu seçim sonuçları memleketin artan sorunlarını çözmeyecek, Erdoğan ve hükümeti de sömürülen ve ezilen halk kitlelerinin beklenti ve taleplerini karşılayacak bir politik hatta girmeyecektir. Aksine, başta ekonomik kriz olmak üzere, iç ve dış politikadaki tıkanıklığın faturasını işçilerin ve emekçilerin sırtına yıkmak üzere tekelci sermayeye ve burjuvaziye hizmet etmeye devam edecektir.
İşçi ve emekçi halk kitleleri bu gerçeği bir an bile unutmamalıdır. Erdoğan ve hükümetinin seçim yenilgisinden ders çıkarması gibi bir hayale asla kapılmamalıdır.
Önümüzdeki günlerde işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı kutlayacağız.
İş, ekmek ve özgürlük taleplerimize sahip çıkmalı, birleşmeli, örgütlenmeli ve haklarımızı kazanmak için özgüvenle hareket etmeliyiz.
Başta krizin faturasına karşı acil taleplerimiz olmak üzere, demokratik haklar ve özgürlükler için mücadeleyi yükseltmeliyiz.
Selma GÜRKAN
Genel Başkan

1 yorum:

  1. Yoldaş....adam kemikleşmiş reyini aldı yine..MHP ile birlikte yine % 51 aldı.Bu nasıl BÜYÜK TEPKİ oluyor anlamadım....Bakın bu toplumda rüşvet,soygun,gasp,yaralama ve en acıları FUHUŞ ve İŞSİZLİK ne kadar derinleşti gözden kaçırıyorsunuz?Eger doğru düşünüyor ve söylüyor olsaydınız,tepki dediğiniz öfke sandığa böylemi yansırdı..Cezaevlerinde koridorlar bile dolu..Milyona yakın insan Denetimli Serbestliği tâbi..Güneydoğu'da AKP birçok yerde 1.parti oluyor ama halk tepki gösterdi öylemi?Şu HALK NE EYLERSE GÜZEL EYLER fetişizminden kurtulun.Bu halk devrimci değildir,bırakın ilericiliği Demokrat bile değildir..Sandığa LAF OLA TORBA DOLA kabilinden gidiyor..Türkiye inanılmaz bir ekonomik sıkıntı içerisinde ve bunun müsebbibi Antep AKP li vekilin söylediği gibi TRENE hani bir canlı gibi BAKANLARdır.TEK ADAM rejimi elbetteki Büyük şehirleride almak istiyordu.Bıçak sırtında KAYIP ya da KAZANÇ OLUŞTU.Emperyallerin desteği devamettiği sürece(ki edecek) öyle AFERİN LAN BU HALK'A. anlamsız bir HAVANDA SU DÖVMEK ten öte birşey değil!Şu kendimizi kandırma huyumuzdan vazgeçelim.KORKU İMPARATORLUĞU DAHA DA ARTACAK ŞİDDETİ İLE DİMDİK DURUYOR!

    YanıtlaSil