Pazar, Mart 13, 2016

BEŞ AYDA ÜÇ PATLAMA!

Tahir CANAN´dan...
Ankara´da beş ayda üç büyük patlama! Bu büyük bir ayıp! Ancak siyasetin başına oturmuş olanlar toplumu germekle meşguller! Din, İman soslu bağırıp çağırmayla topluma ayar vereyim derdindeler. Oysa kendilerinde ayar kalmamış! işin garibi bu ayarsızlıklarından haberleri yok. Amerika devleti vatandaşlarına bir hafta önceden Ankara´da patlama olacağının haberini yer belirterek veriyor. Türk istihbaratı, derin bir uykuda sinek avlamakta. Saray yalakaları ellerine geçirdikleri olanakların içinde tepinerek, Osmanlı şatafatının güzellemeleriyle meşguller. Ankara’nın göbeğinde vatandaşlar can vermekteler.
Bunun üzerine kafa yoran da yok. Varsa yoksa başkanlık nasıl gelecek hesapları! Bu hesabın içinde en alçakça savaş politikaları oturmuş! Toplumun birbirine nasıl düşürüleceği hesaplanmış! Suriye içlerine girmek için yol yöntem aranması! Ve kıçını dahi koruyamayacak bir iktidarın orta doğuda savaşı nasıl yürüteceği tam bir muamma! Bilinmezlik içinde sürüklenen bir ülke, iki delinin iki dudağı arasına sıkışmış bir idare şekli! Bu insanların canına tak etti. İnsanların artık buna bir dur demesi gerektiği noktasına geldiler. Bizi toplu taşıma araçlarında, meydanlarda koruyamayan bir devlet, bizi idare etmekten elini eteğini çeksin demeye başladılar. Beşiktaş’ta oturma eylemine başladılar. Bu gelişmelerin yönü nereye evrilir bilinmez.
Oturma eylemindeki insanlar yârin darbecilikle suçlanarak hapishanelere tıkılırsa kimse şaşmasın! Çünkü bu adamların gözünü iktidar hırsı bürümüş! O hırsla herkese kurşun sıkıp öldürüyorlar. Herkesi ajanlıkla suçlayıp hapishanelere tıkıyorlar. “İsimleri bizden, zihinleri bizden değil” diyerek aydınları mandacılıkla suçlayan bir kafadan doğru bir yaklaşım çıkar mı? “Kürt sorunu yok. Kürt kardeşlerimin sorunları var” diyerek Kürtleri bodurumlarda diri diri yakan bir kafadan sağlıklı bir mantık çıkar mı? Cenazelere işkence yapan insanlardan bu topluma hayır gelir mi? Bunlar ölüye diriye işkence ederek iktidarda kalacaklarını sanıyorlar. Kürtleri yakarak yangını Ankara’ya taşıdılar. Bu durumda Ankara yanıyor! Saray bakıyor.
Sorumluluk sarayda mı yoksa Başbakanda mı? Sanıyorum gece toplantısında Ankara patlamasına yasak getirerek suçluları tespit edecekler! Kim suçlu? Herkes suçlu! Saray pirüpak! Umurumda mı dünya deyip yoluna devam edecek! Aslında bu durumda bütün memleket yanıyor! Saray caka atıyor. Saray yerinde duruyorsa her şey yolunda olduğunu düşünerek görevine engel olmadığını sanarak meclis aritmetiğini lehine nasıl çevireceğinin hesabını yapıyor. Ankara´da patlama olmuş umurunda mı? Sarayin ve şatafati yerinde olsun gerisi fasa fiso…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder