Perşembe, Aralık 31, 2015

Yeni yılınız kutlu olsun!

Nuriye ZEYBEK´ten yeni yıl mesajı...
Adettendir, yeni yıl mesajı vermek gerek değil mi?
Dünya'nın ve ülkemin durumuna bakıyorum da içimden her yıl tekrarladığımız klişe dilekleri sıralamak gelmiyor. Neydi o yeni yıldan beklediklerimiz?
Barış, huzur, sevgi, kardeşlik ortamı, adalet, hak hukuk...Bu dilek listemizi çoğaltmak mümkün...
Yok arkadaş, içi boşaltılmış sözleri burada sıralamak kendimizi kandırmaktır bir yerde. Zira biz; ne kadar barış dilediysek o kadar savaşa, ne kadar adalet dilediysek o kadar adaletsizliğe, ne kadar sevgi dilediysek o kadar nefrete, ne kadar kardeşlik dediysek o kadar düşmanlığa boğuluyoruz...
Yeni yıl, iyi dileklerimizi beddua gibi algılıyor olmalı, ha, ne dersiniz? Sanki lanet yağıyor üzerimize...
Başını kuma gömenler, belki bana kızacaklar. Çiçekli böcekli, yeni yıl mesajı vermek yerine, ahvalimizin fotoğrafını görmek hoşlarına gitmeyecek belki. Keyiflerini kaçırdığımız için onlardan şimdiden özür dileriz.

Yarın bir şekilde kutlanacak yılbaşı. Ülkem de kutlayacak elbet. Batısı havai fişeklerin geçici aydınlığı altında, suni mutluluklar üreterek yeni yıla girerken, doğusunun kurşun yağmurları altında olduğunu bilmek içimizi kanatıyor... Ülkemin savaşan kötüler, masum ölüler ülkesine dönüştüğünü ve bütün bu olup bitenleri kılları kıpırdamadan seyredenlerin olduğunu bilerek yaşamanın dayanılmaz ağırlığını hissederken, nasıl yılbaşı kutlanır onu da bilmiyorum, doğrusu...
Çocukların öldürüldüğü bir ülkede tekmil milletin ayaklanması gerekmez mi? Bu koşullar altında bırakın yılbaşı kutlamayı, yastan başımızı kaldırmamamız gerektiğini, düşünüyorsam, sorun benim düşüncemde mi yoksa şu olmaz olası düzende mi?
Yok arkadaş, bu işte bir yanlışlık var..
Adettendir, illa ki bir dilek dilemek gerekir değil mi? Öyleyse, insanlığın yeniden sorgulanacağı bir yıl diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder