Pazartesi, Ekim 13, 2014

IŞİD vahşeti durdurulmalı...

Foto : Ferit Demir
Basına ve Kamuoyuna; 
IŞİD vahşeti durdurulmalı,
Kobanê halkı için yardım koridoru 
açılmalıdır!
HABER MERKEZI : IŞİD vahşet çetesi Ezidi, Hristiyan ve Şii Türkmen katliamından sonra Kobanê halkına karşı saldırıya geçmiş ve on binlerce insan; kafa kesen, kadınları esir pazarında satan IŞİD’den kaçarak Türkiye’ye sığınmak zorunda kalmıştır. Ülkelerinde kalan kadınlar ve erkekler ise topraklarını savunarak IŞİD’e geçit vermemek için direnmektedir.
Kobanê halkının Türkiye’nin bölgedeki vatandaşlarının akrabaları olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Günlerdir, haftalardır bu büyük tehlikeye karşı acil önlem alınması uyarıları yapılmaktadır. 25 gündür direnen Kobanê halkının en büyük ihtiyacı ve isteği akrabalarının ülkesinden yani Türkiye’den bir yardım koridorunun açılmasıdır. Başta Türkiye olmak üzere tüm Ortadoğu halkları için büyük bir tehdit oluşturan IŞİD vahşet çetesinin durdurulması için Türkiye hükümetinden bu koridorun açılmasını bir kere de bizler, akademisyenler talep ediyoruz.
Çünkü sınırımızdaki bu katliam olasılığı tüm bölge halklarını, Türkiye’yi büyük bir endişeye ve gerilime sürüklemiştir. Maalesef son birkaç günde ülke içinde Kobanê direnişine destek için yapılan gösteriler sırasında önce Varto’da bir kişi vurularak öldürülmüş, nihayet karanlık güçler devreye girmiş ve çeşitli illerde 30’u aşkın yurttaş hayatını kaybetmiştir. Bu öfke ve nefret dolu “siyasi” kutuplaşmaların üniversite içlerine kadar girmiş olmasından kaygı duyuyoruz.
Sükûnet için hayat için Türkiye için Ortadoğu’nun tüm halkları için bu çatışma ortamının durdurulabilmesi için nefrete daha fazla yol açmamak için IŞİD’i durdurabilmek için Kobane halkının ve siyasetçilerinin talep ettikleri yardım koridorunun acilen açılmasını zorunlu görüyoruz.
Hükümeti bir kez daha uyarıyoruz; göreviniz ve sorumluluğunuz insanları kutuplaştırıp birbirine karşı kışkırtmak değildir. Bir İçişleri Bakanı’nın “misliyle cevap vereceğiz” demesi ülkenin mevcut gergin ortamı içinde kabul edilemez, sorumsuzca yapılmış bir açıklamadır. Nitekim bu sözün söylenmesiyle birlikte öğrencilerimize ve meslektaşlarımıza karşı barışçıl eylemlerinde bile aşırı bir polis şiddeti uygulanmıştır, bu tesadüf değildir. Sorumluluğunuz, bu ülkede barışı inşa etmek ve Kürt halkının akrabaları olan Kobanêlilerle dayanışma içinde gerçek ihtiyaçlarına cevap vermektir.
Üniversite Dayanışma Platformu Eşgüdüm Kurulu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder