Perşembe, Aralık 18, 2014

Paralel palavrası Firavun ve Musa ilişkisi gibidir...

Ramazan GÖKAY yazdı...
17 Aralıkta başlayan süreç Firavun ve Musa çatışması gibidir. Hz.Musa Ramses'in en sevdiği yakın dostu ve en güvendiği apoletli Generalidir. Erdoğan ve Fetullah Gülen ilişkisi de Firavun ve Musa ilişkisi gibidir..
Hz.Musa. Ramses’sin Kendini Firavun olarak ilan etmesinden sonra Musa ile araları açılır,ve Musa Firavuna karşı kendini Kral ilan eder. Çıkar çatışmasıyla birlikte Musa sınıf atlar ve kendini peygamber ilan edip, kendi yarattığı tanrıyı çalılıklar arasında gördüğünü ilan eder..
Hz. İbrahim'le kan bağı vardır. Yakın akrabasıdır. İbrahim kendini peygamber ilan etmeden önce kendisine vahiy geldiğini iddia eder. Ve Allaha "Yüce tanrım beni peygamber olarak atıyorsun ama ben tek başıma bir kulum ne yapabilirim" der. Allah İbrahim’e bir vahiy daha gönderir ve "Üzülme ya İbrahim sen tek başına bir ümmetsin der" (Nahl süresi) Bu arada etnik Aidiyeti “Skarit” olan topluluk bellerinde hançerlerle dolaşıp üreten çalışan herkesi haraca bağlamış. İbrahim bunlara da karşı çıkmış kendi anlayışına uygun bir Yahudilik oluşturmuş. Ancak Musa ile İbrahim arasında çatışma başlayınca da Musa haraç’çı Skaritlerle birlikte olup Musa Yahudiliğini inşa etmiş. Amacı tüm Yahudi’leri. Kudüs! teki “Siyon” dağı etrafında toplamaktır.
Bunu adı Siyonizm olarak kayda geçer.Musa kendini Kral ilan edince bu kez Musa firavunlaşır. Günümüzde ki Paralel palavrası Firavunlaşma adına böyle bir çıkar kavgasıdır ses kendini Firavun olarak ilan etmesinden sonra Musa ile araları açılır.ve Musa Firavuna karşı kendini Kral ilan eder. Çıkar çatışmasıyla birlikte Musa bir üst sınıfa atlar ve kendini peygamber ilan edip kendi yarattığı tanrıyı çalılıklar arasında gördüğünü ilan eder.. Hz. İbrahim'le kan bağı vardır.Yakın akrabasıdır.İbrahim kendini peygamber ilan etmeden önce kendisine vahiy geldiğini iddia eder. Ve Allaha "Yüce tanrım beni peygamber olarak atıyorsun ama ben tek başıma bir kulum ne yapabilirim" der. Allah İbrahim’e bir vahiy daha gönderir ve "Üzülme ya İbrahim sen tek başına bir ümmetsin der" (Nahl süresi) Bu arada etnik Aidiyeti Sakrit olan topluluk bellerinde hançerlerle dolaşıp üreten çalışan herkesi haraca bağlamış. İbrahim bunlara da karşı çıkmış kendi anlayışına uygun bir Yahudilik oluşturmuş. Ancak Musa ile İbrahim arasında çatışma başlayınca da Musa haraç'çı "Skaritler'le" birlikte olup İbrahim’e karşı Musa Yahudiliğini inşa etmiştir. Bir yandan Kral olan diğer yönüyle de kral olan Musan’ın İdeolojik Amacı tüm Yahudileri. Kudüs’teki Siyon dağı etrafında toplamaktır. Bunu adı Siyonizm olarak kayda geçer. Musa kendini Kral ilan edince bu kez Musa firavunlaşır. Sonrasında İbrahim'i Yahudileri ile Musa ya Bağlı Yahudileri arasında ayrışma başlar Tanrıdan geldiği söylenen Tevrat Musa tarafından yeniden düzenlenir. Ve düzenlenen Tevrat’ta İbrahim’in o dönemin en büyük kadın satıcısı olduğu belirtilmektedir..İbrahim’in oğlu Zekeriya 'nın da Mağdelena'lı fahişe Meryemi (Hz.Meryem) büyüttüğü bilinmektedir... Bu entrikalara baktığımızda hep egemenlerin paralı tarihi saray entrikaları ile doludur..Günümüzde ki Paralel palavrası Firavunlaşma adına böyle bir çıkar kavgası ve Ak Saray entrikasıdır.360 oyu bulunca kendini hep halife hem tek diktatör olarak ilan edecek olan Erdoğan´ın paralel palavrasına sarılması Firavun'laşması anlamını taşımaktadır. Etnik aidiyeti gürcü olan ancak Türk´ten fazla Türk geçinen bu diktatörün,ülkeyi yağmalamasından öteye yapacağı bir iyileştirme olamaz...
Erdoğan mevcut hali ile tam bir diktatör değil. Olsa, olsa, ancak bir diktatör fotokopisi olabilir. Bütün gücü ile Firavunlaşsa da bunu başaracakmış gibi gözükmüyor. Erdoğan'da büyük bir diktatör olma özlemi var fakat gelmiş geçmiş diktatörlerde görülmüş olan İskender usulü “Düğüm çözme” yetenek ve feraseti yoktur. Çektiği restlere bakın, hiç birisinin ayakları yere basmamaktadır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder