Perşembe, Ekim 27, 2016

Sıranın bize gelmemesi için susmuyoruz...

Ahmet SEFA...
Hollanda Türk Kürt yazarlar sanatçılar platformundan kamuoyuna...
Seçilmiş Diyarbakır Belediye Başkanı sayın Gültan Kışanak ile DBP'li Belediye Meclis Üyesi sayın Fırat Anlı'nın, önce Fethullah örgütü soruşturması, sonra da başka "terör" örgütü üyesi olduğu bahaneleriyle gözaltına alınmalarını şiddetle kınıyoruz.
Yıllarca Milletvekilliği yapmış, duyarlılığıyla, dik duruşuyla, ezilenden yana tavrıyla, savaşa karşı duruşuyla halkın takdirini kazanmış Kışanak'ın ve Anlı'nın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz.
Biliyoruz ki, tutuklu yazar, gazetecilerden ne Aslı Erdoğan, ne Necmiye Alpay suçludur. Savaş çığlıklarına karşı SAVAŞA HAYIR BARIŞ HEMEN ŞİMDİ diyenlerin seslerinin kısılması, iktidarın haksız savaşlarına karşı direnenlerin yok edilmeye çalışılmasıdır bu tutuklamalar.
Biz Hollanda Türk Kürt Yazarlar Sanatçılar Platformu olarak, faşist diktatörlüğe evrilmek istenen ülke sisteminin, demokratik kırıntıları bile bırakmama çabalarının bilincindeyiz.
Talep ediyoruz ki; gerek tutuklu tüm GAZETECİLER, gerek tüm Kürt politikacılar serbest bırakılsın. İşçi sınıfı, emek cinayetleri; artan çocuk tecavüzleri; kadın katliamları; Alevilere, diğer azınlıklara inançsal tercihlere ayrımcılık, baskılar...
Biliyoruz nedenlerini.
Sustukça sıranın gelmemesi için susmuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder