Perşembe, Ekim 20, 2016

SORUMLULUK TAŞIMAYAN KÜLTÜR MÜDÜRLERİ KÜLTÜRÜ İDARE EDİYORLAR!!!

Tahir CANAN…
Gebze´de her yıl yaptığımız Umut ve Özgürlük etkinliğimizi bu yıl da 3. yapalım istedik. Ancak Gebze Belediyesi Kültür müdürlüğü bu talebimize olumlu yanıt vermedi. Talebimiz önce sözlü olarak reddedildi. Sonra da yazılı olarak. Talep ettiğimiz Gebze Kent  kültür merkezi için önce Tadilat olacağını sözlü olarak belirttiler. Ancak gelinen aşamada, bize yazlı olarak verdikleri yanıtta, "Program yoğunluğundan söz diyorlar. Bu tutarsızlık, bu yalan niye diye soralım? Kültür Merkezinin,program Yoğunluğundan söz ediyorlar. Ortada herhangi bir program yok. Biz, Kültür Merkezini 24-25 Eylül tarihleri için talep etmiştik. Bize 11 Ekim 2016 Tarihinde yanıtlamış oluyorlar.
Bu olgunun neresinden bakarsak bakalım bir ciddiyetsizlik mevcut olduğunu söylememiz gerekir. Keyfi yönetimin hakim olduğunu söyleyebiliriz. Anlaşılan bu Kültür Müdürleri yapılacak işe saygı göstermiyorlar. Kültür müdürleri Kültür merkezinin başına oturmuş ama kültürün ne olduğunu dahi anlamaz durumda. Keyfilerine göre hareket ediyorlar. Keyfilerine göre yanıt veriyorlar. Kurumsal sorumluluk dahi taşımadan bildiklerini okuyorlar. Oysa biz bu etkinliğe yerel şair ve yazarların yanı sıra daha merkezi, kamuoyunca tanınan profesyonel yazarlarla destekliyorduk. Kent Kültür merkezini işçi emekçi kültürüyle buluşturmak istiyorduk. Bunu kendilerine de yazılı, sözlü anlattık.
Kent merkezi Kültür müdürü bu talebimizi Kültür merkezinde Tadilat var diye reddetti. Ortada herhangi bir tadilat da yok. Bunu bize verdikleri yanıttan öğreniyoruz. Yazılı olarak verdiğimiz dilekçeye ise :"Program Yoğunluğu"! gerekçe gösterilmiş. Boş bekletilen Kültür merkezindeki Yoğunluk ne diye sormak hakkımızdır? Keyfi yönetim biçimi tepeden tırnağa kadar bunların ruhlarına işlemiş. Hiç bir sorumluluk taşımadan konuşuyorlar. Bildikleri gibi davranış sergiliyorlar. Bu tutumlarına baktığımızda halka, topluma, kültüre karşı da sorumluluk duymadıklarını söyleyebiliriz. Gebze Belediyesi Kültür Müdürünün, sözlü olarak verdiği yanıtla yazılı olarak verdiği yanıtın bir birini tutmaması bir sorumsuzluk örneği olarak kamuoyuna sunarız. Bu keyfi yönetim mantığını kınadığımı, lanetlediğimi kamuoyu önünde bir kez daha açıklıyorum.
Tahir Canan 11 Ekim 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder