Pazar, Nisan 10, 2016

Türkiye’ye Dayatılan Çürümüş Suudi Ahlak Anlayışıdır!

Ramazan Öncel...
Gündem bol soslu DİN yedirilmiş tecavüzlerle ve tecavüz savunucusu dinci AKPRTE iktidarıyla, Kürt coğrafyasında dinci iktidarın Başkanlık sevdası ve dinsel devlet yapılanması adına savaş kaba şiddeti sonucu; Türk ve Kürt canların ölümleri ve yıkımlarıyla, bombalarla bombalı ihbarlarla, yolsuzluklarla, hırsızlıklarla bu kadarı da olmaz kardeşim dedirtecek ‘tecavüzü top yekun savunmada’ dinci iktidar,tetikçi ve yalaka medyasının ARSIZLIKLARI ile son sürat devam ediyor.
Gündem ABD, İngiltere, İsrail ve Almanya başta olmak üzere bütün batılı ülkelerin Türkiye’deki vatandaşlarını UYARAN açıklamalarla ve bu açıklamaların merkezinde ise TÜRKİYE’Yİ hemen terk edin uyarılarıyla yine hızından bir şey kaybetmeden devam ediyor.
Tabi ABD irisi bir ülke durmadan bu uyarıları tekrarlıyor ve Tüm ABD vatandaşlarını acilen Türkiye’yi terk edin çağrısı yapıp, Türkiye’de bulunan Askerlerin Ailelerini apar topar uçaklara bindirip ülkesine göndermişse bu işte MİT yeniği mi var CIA kaynağı mı var orasını siz düşünün. Düşünün çünkü bunlar hayra alamet göstergeler değil. Bu tür önlemler bir ülkede ya iç savaş çıkacak duyumu alınmış demektir ya da bölgesel bir savaşa sokulacak, tüm bu olasılıkları besleyen zaten var olan Bombalı saldırılar canlı bombalar terör eylemleri KAOS…
Batı karanlık bir senaryoyu derinleştirerek Türkiye üzerinde uygulamaya koymuş olarakta okuyabiliriz tüm bunları.
Ülkede bu kaygılar varken, ve bölgede Suriye ve Irak özelinde savaşlar sürerken Mülteci sorunu hiç gündemden düşer mi? Hele Dinci iktidar bunu Batıya Şantaj olarak kullanıp maddi ve manevi avantajlar sağlarken gündemden düşmesi ayıp olmaz mı?
Bu arada Gündemde kaynayanlar ise İşçi haklarının budanması, işçi emekçi cinayetlerinin ‘İŞ Kazası’ adı altında son sürat devam etmesi
Yine Gündemde kaynayan Özel İstihdam Bürolarının (ÖİB) Meclise getirilmesi ve yasallaşma süreci ile İşçilerin açık artırmayla İOB Köle borsasında satılmasının işçi sınıfına dayatılması
Kıdem tazminatlarına yönelik saldırılar,
Taşeron işçiliğinin kurnazca kadrolaşma adı altında güvencesiz işçiliğin kapılarını ardına kadar açık tutan kadrolu sözleşmeli zırvası (3yıl). Süre dolduğunda istediği gibi işten çıkarma hak kayıplarının sürmesi…
Doğanın yağmalanması, tarihi yer, koy ve büklerin, parkların, ormanların SİT alanı olmuş olmamış fark etmez RANT uğruna bir punduna getirilerek ( Maden çıkarma, HES yapma, 2b modunda İmara açma vb)yağmalanması da son sürat devam etmekte.
İşsizliği, yoksulluğu zaten takan yok ortada., halkın büyük kesimi din yedirilerek dua ile tıksırıncaya, pıskırıncaya kadar doyuruluyor. Ekmek yerine kömür ve bayat makarnalar bonos olarak veriliyor, tabi halkımızın yarıya yakını dört köşe ‘Allah başımızdan AKPRTE’yi eksik etmesin’ modunda haklı olarak:
Çalıyorlar ama çalışıyorlar,Hırsızlar ama duble yol yaptılar… diyebiliyorlar!
Tecavüz ediyorlar ama çocuklarımıza Kuran da öğretiyorlar halkın haleti ruhiyesi bu
Muhalefet etkisiz,Sendikalar etkisiz ve sessiz, zaten büyük kısmı AKPRTE’nin özel sivil toplum örgütleri gibi çalışıyor (Hak İş, Türk İş, Eğitim Bir-Sen vb)
TBMM de Tecavüzü kutsama kuyruğu oluşan bir ülkedeki durumu sözcüklerle anlatmanın zorluğunu yaşıyorum desem…
Yazılacak her şey yazıldı aslında, artık dinci iktidar takiye falan da yapmıyor. Her gün yaşamın bir alanına Dinsel bir saldırı yapılıyor, artık herkes kanıksadı sanki. Eğitim Ensar Vakfına devredildi örneğin, Şu bildiğiniz, Tecavüzcülük vakası olan vakfa.
Cami okul anlaşması yapıldı, yani okullar camileştiriliyor,
Daha yeni Aile bakanı tecavüze uğramış, şiddet görmüş, travma geçirmiş çocuk ya da kişilere Psikolog değil imam istiyor,
Her gün okullarda ilahiler dinsel ayinler, hutbeler, vb Devlete kadro alım sınavlarında sorular dini içerikli.İngilizce öğretmenliği için bile dini sorular soruluyor
Konuşacak bir şey kalmadı inanın her gün sıradan haberler moduna girdi bu uygulamalar ülkede.
Düşünün ya 45 çocuğa tecavüz edilmiş
Cemaat önde geleni “İslam da mubah bunlar, çocuklarla Eğleşilir, Bademleme yapılır” diyor ve bu tecavüzcülüğe dini kılıf uyduran utanmazla Başbakanın fotoğrafı var!
Geçen hafta ABD gezisi ve RTE’nin Obama görüşmesi fotoları, suratlar ve arkasından Obama’nın azar açıklamaları. Bu zatın üzerinin çizildiğini teyit ediyor ama jeopolitik durum, kullanıma elverişliliği ve daha önemlisi yerine kaydı kullanırlıkta daha ılımlı birinin bulunamamasından kaynaklı bir durumun olduğu görülüyor.Bu durum Hem Kafkaslar, Ukrayna hem de Orta Doğu Suriye için böyle.Bu konularda defalarca yazıldı.
Dinci iktidar da bunu biliyor (üzerlerinin çizildiğini ve ABD ,AB’nin şimdilik jeopolitik durum nedeniyle göz yumması) onlarda bundan yararlanarak Türkiye’nin hem demografik yapısını değiştirmeye çalışıyor (Suriyeli yada ırak, Afgan fark etmez geri alım anlaşması ile Türkiye’ye getirilen savaştan kaçıp hala gelenlerin ortak özelliği Sünni selefi eksenli olmaları ve tabanda dinselleşmede bunlarda kullanılacaktır) hem de Suudi Vahabiliğin kokuşmuş Ahlak anlayışını topluma yedirmek için son sürat saldırılarını sürdürüyor.
AKPRTE düşüncesi gidene kadar Türkiye’de geri dönüşü olanağı minimuma inmiş bir Suudi Vahabi dinciliğini yerleştirme. İktidardan uzaklaştırılsalar bile bu tabana dayanarak rahatlıkla tekrar iktidara gelebilecekleri bir toplumsal alt yapı oluşturma çabası son çalışmalarda ve arsızca açıktan dinsel saldırılarda görülmektedir.
Bunu durdurmanın yolu ise modern, laik, özgürlük, kardeşlik ve eşitlik gibi ortak Aydınlanma değerlerini Emek eksenli sınıf mücadelesine bağlayan bir toplumsal Aydınlanma mücadelesinde ortaklaşabilmekten geçiyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder